Rioolvliegjes Spijkenisse

Iedereen heeft ze wel eens gezien; rioolvliegjes. Het is een teken dat er een probleem is met uw riolering. Veelal is dit een rioollekkage. Door een opening uw rioolstelsel kunnen de rioolvliegjes ontsnappen en komt u ze in huis tegen. Het wijst er eigenlijk altijd op dat er langere tijd een probleem gaande is. In Spijkenisse en omgeving kunt u Rioolgroep inschakelen voor al uw rioolproblemen. Dus ook voor rioolvliegjes, welke ook wel bekend staan als latrinevliegjes of motmuggen.

Rioolvliegjes Spijkenisse opsporen

Rioolvliegjes horen zoals de naam het al zegt in het riool. Wanneer u ze in huis tegenkomt wijst dat op een gat in de riolering. Waar het vroeger nodig was om het riool bloot te leggen om het gat op te sporen zijn er tegenwoordig technieken die hak- en breekwerk tot een minimum reduceren. Rioolgroep kan voor u een rioolinspectie uitvoeren. Met een speciale rioolcamera gaan wij de leidingen in om gebreken op te sporen. Dit is in de branche ook wel bekend als een camera inspectie. Door deze camera kunnen wij de precieze locatie van een probleem vaststellen. Zo weten wij precies waar we het riool bloot moeten leggen om een rioolreparatie of rioolrenovatie uit te kunnen voeren. Om echt van de rioolvlieg af te komen is het dus nodig om het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Een ongediertebestrijder kan u helpen om de vliegjes in huis te bestrijden, echter heeft dit enkel een korte termijn effect. Deze vakmannen zullen u ook (moeten) zeggen dat de oorzaak in de riolering zit.

De rioolvlieg voorkomen

Om te voorkomen dat u de rioolvlieg in huis krijgt, met al zijn broertjes en zusjes zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Een preventieve rioolreiniging voorkomt niet alleen verstoppingen, ook zorgt het ervoor dat organisch materiaal verwijderd wordt dat als voedingsbron door motmuggen en latrinevliegjes wordt gebruikt. Tevens kunt u een camera inspectie laten uitvoeren om de staat van uw riool te bekijken. Zwakke plekken in uw rioolstelsel worden zo tijdig geconstateerd wat problemen met rioolstank, rioolvliegjes, lekkages en verstoppingen kan voorkomen. Met name rioollekkages kunnen voor veel vervolgschade zorgen. Helaas kijken veel mensen pas om naar het riool wanneer er al problemen zijn opgetreden.

Contact voor bestrijding motmuggen

Heeft u rioolvliegjes in huis of wilt u dit juist voorkomen? Bel dan even met de Rioolgroep op 085 - 106 14 43 of vul ons contactformulier in. Wij hanteren geen weekend- en avondtarief dus wacht niet met het plannen van een afspraak.